Možnost propojení s Volvo Connect a Renault Connect

  • DATACHO.cz
  • 02. 05. 2022

Dnes jsme přidali zajímavou novinku pro ty firmy, které využívají dálkové stahování dat z tachografů Volvo Connect a Renault Connect. Datacho se nově umí připojit na službu Volvo Connect a Renault Connect a odtud rovnou nahrát tato data do programu, odkud je můžete vyhodnotit. Odpadá tak nutnost data manuálně z těchto služeb stahovat a ručně nahrávat do programu.

Někteří výrobci (například Volvo a Renault) montují do svých vozidel jednotky, které umožňují dálkové stahování dat z tachografů. V rámci svých služeb pak nabízí firmám možnost dálkového stahování tachografů (a karet řidičů). V takovém případě jejich řešení má tu výhodu, že se nemusí do vozidla montovat jednotka třetí strany a zprovoznění je tak jednodušší. Nevýhodou pak může být dražší provoz.

Funguje to pak tak, že si firma nechává stahovat data přes Volvo/Renault Connect, Datacho si pak z této služby data stáhne a nahraje k sobě. Nemusíte tak ručně přetahovat soubory a celá tato starost Vám odpadne. Výsledná funkčnost je stejná jako kdybyste měli jednotku pro dálkové stahování přes nás.

My se v rámci Datacha dlouhodobě snažíme celou agendu kolem stahování a vyhodnocování dat postupně zjednodušovat a co nejvíce firmám usnadňovat, aby jim odpadla zbytečná práce a mohly se věnovat věcem, které je živí - dopravě. Dopravce má totiž jezdit a ne řešit zdlouhavě byrokracii.

Pokud už data stahujete přes tyto služby a chtěli byste to propojit s Datachem, napište nám a my Vás navedeme, jak dále postupovat. Propojení je zdarma a není nijak dodatečně zpoplatněno.