Nové Mýto – Jak registrovat vozidlo a kde vyzvednout novou palubní jednotku?

  • DATACHO.cz
  • 13. 09. 2019

Obecné informace

V České republice bude od 1. prosince 2019 zprovozněn nový satelitní mýtný systém. Bude třeba si vyzvednout novou palubní jednotku, na kterou je nutné složit kauci ve výši 2 468 Kč. Tyto nové palubní jednotky budou muset být trvale elektricky napájeny prostřednictvím palubní zásuvky (12/24 V), nebo prostřednictvím trvalého napojení do napájecí elektrické soustavy daného vozidla.

Množství a rozsah dokumentů potřebných k úspěšné registraci do nového mýtného systému se oproti nynějšímu systému nijak nemění.

Důležitá data

30. listopadu 2019 – Poslední den funkčnosti stávajících palubních jednotek od společnosti KAPSCH.

1. prosinec 2019 – Zprovoznění nového satelitního systému v ČR.

Vozidlo, které se bude pohybovat na komunikaci na přelomu mezi 30. listopadem a 1. prosincem bude potřebovat mít nainstalované obě palubní jednotky!

 

Předregistrace do nového systému mýta

Předregistraci do nového systému mýta bude možné uskutečnit od 23. září 2019 zde:

 

15 míst Hospodářské komory České republiky (režim POST-PAY). Zde vám budou taktéž vydány nové palubní jednotky.

U vydavatelů tankovacích karet (režim POST-PAY)

V distribučních místech po celé České republice. Ty se nacházejí např. na čerpacích stanicích. Zde vám bude taktéž vydána i palubní jednotka (režim PRE-PAY).

 

Během předregistrace budete moci:

  • Zaregistrovat se do nového mýtného systému
  • Předplatit si kredit pro placení předem (PRE-PAY) a uzavřít smlouvu pro následné placení (POST-PAY).
  • Zaplatit kauci ve výši 2 468 Kč a zároveň si vyzvednout novou palubní jednotku.
  • Zakoupit si montážní sadu, kterou budete moci trvale zapojit palubní jednotku do napájecí elektrické soustavy vozidla.

Můžete si také vytvořit rezervaci on-line a přijít si registraci vyřídit v předem stanoveném termínu. Díky tomu se vyhnete čekání. Registrujte se co nejdříve, abyste vše nenechali na poslední chvíli a vyhnuli se frontám.

Po 1. prosinci 2019 bude stále možné vrátit starou palubní jednotku od společnosti KAPSCH. Vratnou kauci a nespotřebovaný kredit obdržíte zpět. V případě dlužné částky ve starém mýtném systému jej můžete dodatečně zaplatit.